Linnen

 


Wat is linnen?  Voor mij is dat de mooiste stof om gordijnen van te maken of om een stoel/bank mee te stofferen, beddengoed, tafellakens enz.

Linnen is een natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van vlas. Een gewas dat weinig milieu belastend wordt verbouwd. Voor de productie van linnen wordt 5-20 keer minder water en energie gebruikt dan bij de productie van andere stoffen. Verder is linnen biologische afbreekbaar, recyclebaar en uiteindelijk afbreekbaar in de natuur. Alles van de vlas vezels wordt gebruikt, na het oogsten en op de akker blootgesteld aan regen, douw, en zonneschijn is de vezel rijp om gebruikt te worden. De korte stukken worden gebruikt voor het spinnen van touw of grove garens. De fijne lange vezels leveren uiteindelijk de fijnste linnengarens. Het rest stro wordt gebruikt om platen te persen voor de bouw.

Wat gordijnen betreft er is geen enkele stof die linnen kan overtreffen, die zo,n mooie natuurlijk uitstraling heeft . Ook de kleuren van linnen zijn bijzonder, met natuurlijke pigment geverfd of de naturals. In combinatie met de watergedragen kalk en krijtverf van Ressource of Carte Colori (ook gebaseerd op natuurlijke pigmenten) krijg je meest fenomenale uitstraling. Laat je vrijblijvend adviseren.

 

Terug naar nieuws

Benieuwd naar ons productaanbod? Ga naar

Producten

Neem contact met ons op

Adres

Dream Collection
Julianalaan 30
6042 JG, Roermond

Telefoon
+31475 – 318423
+316 – 3071 8362

E-mail
marleen.jereskes@home.nl

Openingstijden

Maandag, dinsdag en woensdag
op afspraak.
Vrijdag en Zaterdag
Van 11:00 uur tot 17:00 uur